Naujienos

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė UAB „PPI Group“ Vilniaus senamiestyje, netoli centrinės stoties, imasi vidutinės ir aukštos klasės daugiabučių projekto.

Dominykas Jasilionis, „PPI Group“ vadovas, VŽ sako, kad iki 2022 m. pabaigos čia bus investuota apie 20 mln. Eur.

Sklypo dalį bendrovė įsigijo iš „Panoramos“ viešbučio, kuris anksčiau čia planavo plėstis, taip pat pastatyti 10.000 kv. m gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatų. 2016 m. pradžioje viešbutis skelbė ketinantis investuoti 12 mln. Eur, statybą pradėti 2017 m.

„PPI Group“ vadovas teigia, kad galimybė plėstis viešbučiui išlieka, šiuo metu vyksta derybos dėl priestato, tačiau konkrečių susitarimų kol kas nėra.

Didžiausias įmonės projektas

Ponas Jasilionis pasakoja, kad įmonei šis būsto projektas sostinės Sodų gatvėje bus kol kas didžiausias.

„Vienas dalykas – tai prabangesnis būstas, miegamuosiuose rajonuose tokių investicijų tikrai neprireikia“, – aiškina jis.

Pagal detalųjį teritorijos planą čia galima pastatyti 12.000 kv. m bendro ploto būstų. Tačiau „PPI Group“ vadovas nemano, kad bus užstatomas maksimalus plotas. Vidutinės ir aukštos klasės būstų patrauklumas statant daugiau tik mažėja, sako pašnekovas.

„Kol kas sunku prognozuoti (kiek butų bus pastatyta – VŽ), nes rengiame architektūrinį konkursą. Turime tik priešprojektinius pasiūlymus, bet mums jie pasirodė tokie šiaip sau“, – teigia p. Jasilionis.

Bendrovė ir Lietuvos architektų sąjunga vykdo uždarą architektūrinį konkursą. Jame užsakovo pasirinkimu pakviesti dalyvauti 6 kolektyvai. Pirmą ir antrą vietą laimėjusiems dalyviams bus išmokėti atitinkamai 8.000 ir 5.000 Eur prizai, trečią – 3.000 Eur, nurodoma sąlygose.

„Kadangi tai senamiesčio teritorija – visų žiūrima, vertinama, – norime viešumo. Kad visi išreikštų savo nuomonę, kad komisijoje būtų tiek savivaldybės atstovai, tiek kultūros paveldo specialistų“, – paaiškina „PPI Group“ vadovas.

Mato daug potencialo

Bendrovės vadovas pasakoja, kad dalis būstų šiame projekte bus vidutinės klasės, dalis – prabangaus segmento, nes pro langus atsivers senamiesčio panorama.

Paklaustas, kaip vertina rinkos situaciją, p. Jasilionis sako manantis, kad prabangaus būsto segmentas „ne taip apkrautas“, kaip ekonominio ar vidutinio. Be to, kylant gyventojų pajamoms, didės ir brangesnio būsto paklausa.

NT paslaugų ir plėtros bendrovės „Inreal“ skaičiavimu, nuo šių metų pradžios didesnis kainų augimas Vilniuje buvo fiksuojamas tik prestižiniame segmente, nes beveik visų naujų į rinką paleistų prestižinių projektų kainų lygis buvo aukštesnis nei viso segmento vidurkis. Tai 7% kilstelėjo bendrą vidurkį – iki 3.010 Eur už 1 kv. m. O vidutinio segmento būstų  kainos pastarąjį pusmetį ūgtelėjo 1,4% ir metų viduryje siekė apie 1.890 Eur už 1 kv. m.

Pono Jasilionio vertinimu, Vilniaus stoties rajonas turi daug potencialo, ypač turint omenyje „Lietuvos geležinkelių“ ir miesto savivaldybės planus čia, į beveik 30 ha ploto teritoriją, įsileisti privačias investicijas.

„Kažkada tai bus ne prastesnis rajonas nei Užupis. Matome jame daug potencialo dėl ypač gerai išvystytos infrastruktūros, susisiekimo su stotimi, oro uostu. Manau, kad tai bus vienas geresnių rajonų tiek komerciniam, tiek gyvenamajam segmentams, jis turės ateityje didelę paklausą“, – sako p. Jasilionis.

Be to, netoliese bendrovės „M14 invest“ valdoma UAB „Sodų 6“ yra suplanavusi statyti daugiabučius, šiuo metu atliekami projektavimo darbai.

Geri metai

„PPI Group“ Vilniuje yra išplėtojusi daugiabučių projektus „Naujamiesčio alėja“, „Amber City“, „Amber Haus“.

„Dar turime šiek tiek laisvų butų, bet baigiame išparduoti. Praėję metai mūsų įmonei buvo rekordiniai. Kitų metų rezultatai dėl planuojamų investicijų bus mažesni“, – sako p. Jasilionis.

Pasak jo, bendrovė turi ir sklypų, ir planų naujiems projektams, tačiau visi jie dar tik popieriuje.



Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2018/09/03/bustu-projekta-vilniaussenamiestyje-pereme-ppi-group-investuoja-20-mln-eur#ixzz5QgIGFeFF